False

Envidan med starkt förvärv i Norge

2023-02-09

Det norska ingenjörskonsultföretaget VA Consult blir nu en del av Envidan Group som i och med förvärvet verkligen understryker att man satsar hårt på den norska marknaden. Tillsammans har VA Consult och Envidan över 70 specialister som enbart arbetar med lösningar för vatten- och avloppssektorn i Norge, och dessutom Nordens största gemenskap av yrkesverksamma inom vattnets kretslopp, som består av Envidans nu långt över 400 anställda i Skandinavien.


”Vi har sagt det förut, och nu sätter vi handling bakom våra ord; vi VILL vara Nordens ledande konsultföretag inom området vatten och avloppsvatten”, understryker VD för Envidan Ole Fritz Adeler, som är mycket glad över det senaste förvärvet i Norge. "VA Consult är ett gediget företag, med stark ledning och en fantastisk professionell grund, som matchar våra nuvarande anställda i Norge perfekt. Och då ger det oss möjlighet att komma ifråga för de större norska vatten- och avloppsprojekten, och det finns många av dem under de kommande åren”, fortsätter Ole Fritz Adeler.


VA Consult AS är ett oberoende konsulterande ingenjörsföretag inom vatten och avlopp med kontor i Sandefjord, Skien, Drammen och Moss. Företaget har funnits sedan 2008 och är med drygt 40 anställda ett välskött företag med många duktiga medarbetare. "Vi har utvecklats stadigt sedan 2008, och har idag en enorm professionell grund", säger Tor Håkon Møller, som är styrelseordförande i VA Consult. ”Det är viktigt för oss att vara nära våra kunder, att kunna förstå deras specifika behov och leverera skräddarsydda lösningar som passar just dem, och så kommer det att fortsätta att vara. Vi behåller våra 4 kontor i Sandefjord, Skien, Drammen och Moss, och kan nu ytterligare komplettera vår närvaro med Envidans kontor i Oslo, Gardermoen och Elverum. Det gör att även om vi nu är en del av Envidan Group så är vi fortfarande lokala”, försäkrar Tor Håkon Møller.


Envidan är en av Nordens ledande vatten- och avloppsspecialister som ger råd om allt från klimatanpassning till nyckelfärdiga anläggningar och som även utvecklar innovativa mjukvarulösningar för vattensektorn och totalt har Envidan nu 16 kontor i Danmark, Norge och Sverige.


Envidan backas upp av den nordeuropeiska kapitalfonden Waterland och målet är att göra Envidan till en stark europeisk aktör inom lösningar för vattnets kretslopp. "Och vi är på god väg", avslutar Ole Fritz Adeler.


För ytterligare information kontakta:
Ole Fritz Adeler: ofa@envidan.dk, +45 30 90 46 64
Tor Håkon Møller: thm@vaconsult.no, +47 90576377