False

VA INGENJÖRERNA blir en del av miljöföretaget EnviDan

2021-07-02

Som en del av den ambitiösa tillväxtstrategin som lanserades av EnviDan, med den europeiska private equity-fonden Waterland bakom sig, är VA INGENJÖRERNA nu en del av EnviDan-familjen.

 

CEO för moderbolaget EnviDan A/S Morten Fjerbæk säger: ”Vi är stolta över att ha VA INGENJÖRERNA som en del av EnviDan. Företaget har mycket starka kompetenser inom de ämnesområden som vi redan fokuserar på och kommer med sin expertis inom totalentreprenader för vatten- och avlopp komplettera vår befintliga verksamhet mycket bra - både i Sverige men också i förhållande till vår verksamhet i Danmark och Norge.


VA INGENJÖRERNA har 47 anställda fördelade på 5 kontor i Sverige och har sedan 1991 tillhandahållit processlösningar inom både vatten och avloppsvatten till svenska kommuner och industri. VA INGENJÖRERNA har således ett gott rykte och en stark kundbas i hela Sverige och har utöver erfarenheter av totalentreprenader en stark kompetens inom IT och automatisering samt service och eftermarknad.

Fokus på kunder och projekt

Det nybildade företaget kommer verka parallellt med EnviDans nuvarande svenska verksamhet, EnviDan AB. EnviDan AB´s VD, Mathias Svensson, säger: Det känns fantastiskt spännande att vi nu kompletterar vår nuvarande rådgivningsverksamhet med VAI´s gedigna kompetens som entreprenör vilket skapar stora synergier och tillsammans blir våra verksamheter ännu vassare. 

Ägarbytet påverkar inte den höga kvaliteten och servicen som kunderna är vana vid. General Manager för VA INGENJÖRERNA, Anders Ekström, kommer att vara VD för det nybildade företaget, som han kommer att hjälpa till att utveckla tillsammans med alla de anställda som arbetar i företaget idag. Det blir därför ”business as usual” för kunderna och det är av största vikt för VA INGENJÖRERNA att upplevelsen för kunderna förblir densamma. Anders Ekström säger: ”Vi har en stark position på den svenska marknaden, där vi är kända för vår höga kvalitet och tekniska expertis i projekten och uppdrag. Detta kommer också att vara fallet i framtiden. Vi ser fram emot att bli en del av EnviDan som i förvärvsprocessen har visat stor kunskap inom vårt område och som vill bygga vidare på den starka positionen vi har i branschen. ”

Första steget på en spännande resa

I december 2020 bytte EnviDan-gruppen själv huvudägare när den europeiska riskkapitalfonden Waterland köpte majoriteten av aktierna i företaget. Tillsammans har de två satt upp en ambitiös tillväxtstrategi som kommer att vidareutveckla EnviDan med en ambition att skapa ett europeiskt miljöföretag som levererar lösningar inom hela vattnets kretslopp. 

 

 

Morten Fjerbæk utvecklar: ”Vi vill skapa den bästa professionella miljön inom vårt område, där det finns stort utrymme och kompetens att utveckla de lösningar som vattensektorn kräver, både lokalt och globalt.

På EnviDan har vi en lång tradition av att investera i innovation och vi tror att genom att fokusera på det vi är bäst på kan vi bli en ännu starkare sparringpartner för våra kunder samtidigt som vi ger våra medarbetare de bästa utvecklingsmöjligheterna. Vi är glada för att VA INGENJÖRERNA nu kommer att bli en del av denna resa ”

Fakta om VA INGENJÖRERNA

VA INGENJÖRERNA är specialister på högteknologiska vatten- och avloppsanläggningar för kommuner och industrier i Sverige. Företaget erbjuder både process- och konsulttjänster och kan hantera även stora projekt från ritbordet till den färdiga anläggningen. VA INGENJÖRERNA har 47 anställda på fem kontor i Stockholm, Lund, Örebro, Linköping och Karlstad. År 2020 omsatte företaget 306 miljoner SEK.

Fakta om EnviDan

EnviDan tillhandahåller helhetslösningar inom vatten, avloppsvatten, energi och miljö samt ekonomisk rådgivning kombinerat med ett brett utbud av mjukvarulösningar för den danska, norska och svenska vatten- och avloppssektorn. EnviDan har 270 anställda på kontor i Silkeborg (HQ), Århus, Aalborg, Kastrup, Lyngby, Oslo, Åndalsnes, Göteborg, Helsingborg och Malmö. Under 2019/20 hade företaget en nettoomsättning på 271 miljoner DKK.

Fakta om Waterland Private Equity

Waterland Private Equity är en ledande europeisk private equity-fond och har hittills gjort investeringar i över 600 företag. 2020 vann Waterland utmärkelsen Pan-European Private Equity House of the Year från Real Deals Private Equity Awards. Waterland har också rankats som den fjärde bästa globala private equity-fonden i den årliga HEC / Dow Jones Private Equity Performance Ranking i december 2019 och är den enda private equity-fonden som har uppnått topp 5-rankingen de senaste 10 åren i rad. Waterland hanterar investeringsåtaganden för 45 miljarder DKK. och har kontor i Danmark, Nederländerna, Belgien, Tyskland, Storbritannien, Frankrike, Irland, Schweiz och Polen.
 

Mer information

Anders Ekström, VA-INGENJÖRENA  |  anders.ekstrom@vaing.se  |  +46 (0) 703 49 27 67


Morten Fjerbæk, EnviDan A/S  |  mof@envidan.dk  |  +45 40 46 17 18


Mathias Svensson, EnviDan AB  |  msv@envidan.se  |   +46 (0) 70 676 14 70


Kaspar Kristiansen, Waterland Private Equity  |  kristiansen@waterland.dk  |  +45 21 18 22 44

 

Mathias Svensson

Kontakta mig för mer info

Mathias Svensson

+46 706 76 14 70

Morten  Fjerbæk

Kontakta mig för mer info

Morten Fjerbæk

+45 40 46 17 18